samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Energija

Zašto trebamo izraditi energetski certifikat ?

Svi smo sigurno već jako dobro upoznati s temom energetskog certificiranja zgrade, te svim sočnim detaljima vezenim uz njega. No imamo li koristi od energetskog certifikata našeg i je li ga trebamo izraditi? Naše mišljenje je da energetski certifikat je vrlo koristan za svako građana da vidi što se krije iza zidova njegovog toplog doma, a i za svakog novog stanara kako bi znao što ga čeka i koliki su troškovi pri održavanju i korištenju.

Više...

Energetski certifikat

Ulaskom Hrvatske u europsku uniju, morali su se primijeniti i novi zakoni o gradnji koje nameće unija. Europa promiče očuvanje okoliša te uštedu energije, te je zapravo to glavni cilj energetski certifikata. S pogleda nas građana energetski certifikat bi nam mogao jako koristiti u budućnosti. Pretpostavimo da će cijena energenata zbog sve veće potrošnje i manjih zaliha samo rasti. Zato je samo pitanje vremena kada će energetska učinkovitost zgrade u kojoj živimo biti jedan od glavnih faktora kada kupujemo naš novi i topli dom.

Više...

Čemu služi energetski certifikat ?

Ako ste razmišljali o prodaji stana ili kuće sigurno znate da vam je potreban energetski certifikat jer bez njega nakon 01.07.2013. nikakva kupoprodajna akcija nije moguća. No, je li taj dokument dosita potreban? Što se tiče prodaje nekretnine, morate pogledat taj proces sa 2 kuta gledanja, onaj koji prodaje i onaj koji kupuje. Energetski certifikat je dobar dokument da pokaže osobi koja kupuje stan neke detalje koje inače nebi znao. Ako kupujete stan sami možete procijeniti u kakvom je on stanju, isplati li se kupovati, no uz energetski certifikat i njegove mjere, na neke stanove se gleda na način da se u njih investira određena svota novaca.

Više...
You are here: Energija