samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Usb otg na android mobitelima

 

USB u pokretu (USB OTG ili samo OTG) specifikacija je prvi put korištena krajem 2001. koja omogućuje USB uređajima, kao što su tableti ili pametni telefoni, da djeluju kao host, što omogućuje ostalim USB uređajima, kao što su USB memorije, digitalni fotoaparate, miševe ili tipkovnice koje treba pričvrstiti na njih.  Mobilni telefon može čitati s izmjenjivih medija kao domaćin uređaj, ali se predstavlja kao USB uređaj za masovnu pohranu kada je spojen na glavno računalo.

Android podržava USB OTG (”On-The-Go”)funkcionalnost, koja u omogućuje spajanje  putem USB porta, te uz korištenje malog adaptera, koji microUSB pretvara u USB standardne veličine, priključit ćete USB memorijski stick i s njega  kopirati fotografije, video ili drugu multimediju ili datotete.Također možete priključiti USB tipkovnicu ili miša te ih koristiti kao da se radi o računalu. Moguće je  priključiti i USB kontroler za igranje video igri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

USB OTG za  za spajanje flash memorije (usb stick)

Želite prebaciti fotografije sa mobitela bez korištenja kompjutera koristite USB OTG  za spajanje sa usb flash memorijom. Utaknite USB stick u svoj android uređaj. Postoje usb flash memorije koje imaju na drugom kraju usb micro nastavak, ukoliko imate starije tip usb flash memorije koristimo usb otg adapter ili kablić.  Nakon spajanja sve je spremno  za prebacivanje fotografija, video zapisa   ili  drugih datoteka sa usb memorije na android uređaj i obrnuto.

Moguće je koristiti i  vanjske čvrste diskove , ali su mogući problemi sa diskovima koji troše previše struje.Prenosivi diskovi koji imaju vlastito  napajanje će  raditi na Android uređajima.

 

 

 

2

USB OTG za spajanje  kontrolera za igre

Touch kontrole za mobilne igre nisu uvijek sjajne. Možda su slabo implementirani ili vaš uređaj ne podržava multitouch. Zašto ne biste razmotrili povezivanje kontrolera igara?

Na Android možete povezati mnoge vrste kontrolera putem USB-a ili Bluetooth-a, uključujući Xbox One, PS4 ili Nintendo Switch kontrolere.

3.

Spajanje  tipkovnice i miša na android telefon ili tablet

Android uređaji mogu jednostavno zamijeniti prijenosna i stolna računala za svakodnevne zadatke poput , ali čak i sada, uz sav napredak, telefoni s Androidom još uvijek zaostaju u jednom kritičnom području: tipkovnicom!

Prednost Android  operacijskog sustava je ”open-source” .To mu omogučuje spajanje na gotovo svaki usb uređaj. Ako recimo želite koristiti svoj tablet kao prijenosno računalo dobra stvar je ta da na njega možete spojiti tipkovnicu i miš.

 

4.

Printanje sa mobitela direktno na printer

Upotrebom usb otg adaptera moguće je spojiti pisači ( printer)  na svoj Android uređaj. Za korištenje  preko Android uređaja za to će vam trebati PTP("Picture Transfer Protocol") ili MPT("Media Transfer Protocol") načini rada. Pojavom jeftinih  Wi-Fi printera  preporučuje se korištenje WI-FI konekcije.

5.

USB OTG za spajanje na digitalni fotoaparat(DSLR)

 

Spajanje mobitela ili tableta na vaš DSLR je moguče korištenje usb otg adpatera. Za maksimalnu iskoristivost potrebna je aplikacija za kontrolu fotoaparata. Moguće je kupiti i specijalne kablove za direktno spajanje DSLR-a micro usb ili c na mini usb ili drugi ovisno

o proizvođaču fotoaparata.

 

 

6.

Printanje sa usb pos 58mm termalnog printera na android mobitelima.

Za korištenje fiskalne blagajne dovoljna je web aplikacija za android telefone koja omogučuje printanje direktno iz aplikacije. Prednost takve i sličnih web aplikacija za izdavanje fiskalnih računa je što je dovoljan običan android telefon i podatkovni promet ili wi-fi veza i mali

termalni pos printer. Takve aplikacije se mogu koristiti na pretplatu te se mogu aktivirati samo na mjesec dana za korištenje na sajmovima i sličnim događanjima koja traju nekoliko dana. Sve što treba napraviti je instalirati aplikaciju i spojiti printer usbotg kablom(usb micro na usb ).

 

 

 

 

 

 

You are here: Informatika Uradi sam Usb otg na android mobitelima