samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pvc prozori

Prilikom gradnje kuće ili adaptacije kuće ili stana potrebno je izabrati vrstu prozora kao i ostale stolarije na objektu. Izbor prozora se svodi  na drvene,plastične(pvc) ili  aluminijske, te kombinacija aluminijsko drvenih prozora. Najčešči izbor su pvc prozori jer daju najbolji odnos dobiveno-uloženo. Danas ćemo izdvojiti razloge za i protiv kod odabira pvc stolarije.

 

 

Glavne prednosti pvc stolarije:

1.Pvc prozore nije potrebno održavati, nema potrebe za farbanjem,otporni su na vremenske uvjete .PVC materijali je ekstremno je otporan na vremenske uvjete i sunčevu svjetlost

2. Okvir prozora je najbitniji element u uštedi energije i učinkovitosti i toplinske izolacije koja štedi energiju. Prozorski profili načinjeni od PVC-a   imaju bolja izolacijska svojstva i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. PVC prozorski profili mogu biti  izrađeni u standardu pasivne kuće uz već uobičajeno trostruko ostakljenje.

3.  PVC prozori imaju osobito dug životni vijek, osobito kada se usporede sa drvenim prozorima. Kvaliteta PVC prozora ističe se njihovom otporošću na deformaciju. Predviđeni vijek trajanja pvc prozora je minimalno 50 godina, što ih čini dobrom  investicijom za zadržavanje vrijednosti nekretnine.

4. PVC prozori  imaju odlično riješem sustav dihtanja te onemogučavaju prijenos buke izvana.Odličan su izbor za nekeretnine na prometnim cestama i u gradovima. Zamjenom , starije stolarije sa PVC stolarijom riješiti će se problem buke i povećati mir u svim prostorijama tokom dana i noći. Kod PVC prozora zbog odličnog dihtanja ne treba zaboraviti svakodnevno provjetravanje, posebno u sezoni grijanja.

5. PVC prozori dolaze u bijeloj boji kao najisplativija opcija, ali se mogu po željama naručiti u boji drva ili nekom drugom uzorku prema izgledu interijera ili cijele nekretnine. Prednost je i mogučnost narudžbe prema starim prozorima kao i mogučnost ugradnje „ ključ u ruke“.

 

Kod izbora pvc stolarije preporučuje se izbor specijaliziranih trgovina i proizvođača koje ujedno nude i ugradnju prozora i stolarije. Za manje zahtjevne projekte  pvc prozore možemo potražiti u bau i trgovačkim centrima.

You are here: Kuca i dom Odrzavanje Pvc prozori