samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Izbor garažnih vrata

Garažna vrata tokom godina dosta propadnu budući da su izložena vanjskim utjecajima, suncu kiši, snijegu, promjenama temperature.Stara garažna vrata od drva se više nemogu dobro zatvoriti jer su se sva izvitoperila i napuhnula od vlage i starosti, popravak je gotovo nemoguć i neisplativ pa je jednostavnije promjeniti vrata.

Ista je stvar ako imamo stara i trula željezna vrata, najbolje rješenje ih je prodati kao sekundarnu sirovinu te dobiti barem nešto za njih.Kod odabira novih garažnih vrata potrebno je paziti da izaberemo kvalitetna garažna vrata.Garažna vrata se dijele na dvije osnovne vrste rolo i sekcijska garažna vrata.Vrata mogu biti ručna ili automatska(električna).Ukoliko se odlučimo se autmatska vrata potrebno je osigurati dovod električne energije u blizini vrata.Vrata se sastoje od panela koji mogu biti obični ili termoizolirani.Ukoliko je garaža u sklopu (grijane) kuće preporučuje se ugradnja termoizoliranih vrata.

Automatska garažna vrata imaju ugrađen elektromotor , cijene nse kreću od par stotina kuna za nepoznate proizvođeće pa do 1000 ili 2000kn za kvalitenije proizvođaće kao LiftMaster, BFT, Beninca... rolo vrata su u stvari na principu rolete, namotavaju se u kutiju iznad otvora pa mora biti više mjesta izvan otvora. Sekcijska idu pod strop.

Pa kako onda odabrati garažna vrata koja će biti dobar izbor za vas? Prvo što treba te je izmjeriti širinu i visinu otvora gdje idu vrata. Nakon toga izmjerite prostor iznad otvora sve do stropa. Ako nemate bar 40-ak cm slobodnog prostora iznad otvora vrata pa do stropa, vrlo vjerojatno nećete moći ugraditi rolo garažna vrata, već vam preostaju sekcijska ili kombinirana. Napomena – kutija za rolo vrata se može namontirati i s vanjske strane, ne nužno samo s unutarnje.Izmjerite slobodan prostor sa svake strane otvora. Sada kada imate sve mjere, možete krenuti dalje. Razmislite hoćete li automatska ili ručna garažna vrata? Ručna su jeftinija, ali automatska pružaju puno veći komfor. Razmislite hoćete li ugraditi pješačka vrata u sklopu garažnih? Hoćete li ugraditi prozore ili rešetke na vrata?Sve ovo utječe na cijenu pa je dobro odmah razmisliti oko ovih stvari. Sada kada sve znate, jednostavno u Google upišete “garažna vrata” ili “garažna vrata cijene” i započnete pretragu. Kontaktirajte 5-6 tvrtki iz vaše regije i zatražite ponude na temelju ovih podataka za koje ste se odlučili. To je to, pričekajte ponude, DOBRO ih sve usporedite (jer ona koja je u prvi tren najpovoljnija, možda u stvari i ne bude kada dobro proučite sve stavke), odaberite jednog proizvođača i uživajte u svojim novim garažnim vratima.Ukoliko želimo izbrati kvalitetna garažna vrata jedna od boljih i poznatijih su www.hormann.co.uk

You are here: Savjeti dom Izbor garažnih vrata