samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zanimljivosti

Kako interpretirati snove – Što je Sanovnik i čemu služi

 

Snovi su uz čovjeka vjerovatno od samog postanka ljudskog roda. Vijerni su nam pratioci u svim etapama našeg razvoja i uvijek su sa nama dok spavamo. Šta su snovi čemu služe i kako ih tumačiti saznajte iz ovog teksta.

Više...

Ni-mh baterije i 5 godina stajanja

U garaži smo pronašli ni-mh baterije koje su bile u jednom uređaju.Uređaj i baterije su stajali zaboravljeni u garaži 5 godina.Na kontaktima bateija su bili vidljivi tragovi patine od stajanja, ali nije bilo nikakvog curenja kako kod starih cink baterija.Kontate smo očistili kontakt sprejom i krpicom te smo baterije stavili puniti.Nakon punjenja smo multimetrom(voltmetrom) mjerili napon baterija. Prva baterija je imala 001,9 mV, bila je potpuno prazna.Nastavili smo mjerenje, sada na voltmetru očitavamo 1,337v , dakle preostale 3 baterije su potpuno ispravne.Baterije su kapaciteta 650mAh, 1,2v, veličine AAA.

Više...

Više...

Aeromiting Zagreb 2010

Aeromiting u povodu 100. obljetnice zrakoplovstva u Hrvatskoj održao se u nedjelju 29.kolovoza na aerodromu Lučko u organizaciji Aeroklub Zagreb i Zagrebačkog zrakoplovnog saveza. Replika Penkalinog zrakoplova CA 10  ipak nije poletjela dalje od travnate piste.Što se sve moglo vidjeti pogledajte na fotografijama.

Više...

Više...

Zanimljivosti

U vrtu Marice Bašić u Samoboru , ulica Josipa Vanjeka izrasao je paradajz sa šest dodataka koji čin jednu patuljastu zajednicu paradajza rijetko viđena. Vrijedna Marica ima u svom vrtu sve povrće koje koristi u domaćinstvu za kuhanje prirodne domaće hrane. Vrijedno je uz njezin povrtnjak pogledat i brojno cviječe u vrtu a posebno u lončanicama koje uljepšava prozore, stepenice i okućnicu.

Više...
You are here: Zanimljivosti