samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ženski kutak

Suncobrani od konca i čačkalica

Od ostataka konaca za goblene ili tanke vune, nekada smo izrađivali suncobrančiće. Svako ljeto me podsjeti na te šarene ukrase. U djetinjstvu, ti su suncobrani radili hladovinu našim lutkama, a danas mogu krasiti čaše sa koktelima. Ovisno o raspoloživim bojama konca i sposobnosti kombiniranja, suncobrani mogu biti razigrani i veseli. Potrebno nam je 7 čačkalica, jedan pluteni čep i malo konca. Šest čačkalica pravilno rasporedimo na čep, a jednu ostavimo za držač. Uzmemo prvi konac i zavežemo ga za čačkalicu od koje krećemo. Sada idemo sa koncem u krug i omotamo ga oko svake sljedeće čačkalice. Kada želimo promijeniti konac, samo ga odrežemo i za njega zavežemo novi. Tako sve do kraja i kada želimo završiti, konac iznutra zavežemo za ostatak početnog konca. Dodamo držač i naša dekoracija za čašu ili stol je gotova.

Više...

Više...

Šivanje presvlaka za jastuke za stolice

U stranim časopisima ili portalima za uređenje interijera često vidimo super materijale , danas ćemo se pozabaviti presvlakama za jastuke za stolice. U trgovinama se nude jastuci u nekoliko uzoraka , pronađemo najjeftinije te krenemo u potragu za materijalima za naše jastuke , ukoliko u dućanu s materijalima ne pronađemo uzorak koji nam se sviđa materijale raznih motiva možemo pronaći u Ikei ili u našem slučaju Ebay ili Etsy.Od šarmantnog materijala sa motivom morskih kućica sašiti ćemo jastučnice za šest jastuka za stolce.

Više...

Više...

Krinka od tkanine uradi sam

Za brzu izradu karnevalske maskice nije potrebno puno. Ni vremena, ni novaca.Dovoljan je komad čvršće tkanine, malo čipkice, perlice i traka za vezanje maskice oko glave. Prvo na papiru nacrtamo šablonu za krinku, to prenesemo na tkaninu, izrežemo i na nju našivamo čipku. Neki materijali već imaju šljokice i perlice na sebi, pa ako imamo takav, maskica će biti prije gotova i nećemo morati našivati perlice jednu po jednu.

Više...

Više...

Kako skratiti hlače

Skračivanje hlača je jednostavan posao, potrebno je malo dobre volje konac i šivača mašina.Hlače obučemo na cipele koje najviše nosimo.Namjestimo ih kako nam odgovara i savinemo ih prema vani.Rub hlača treba biti taman dovoljno nisko da prekrije cipele a opet da nam se ne vuče po podu.Pričvrstimo špenadlama.Od konačne duljine oduzmemo 2 ili više centimetara za rub, ovisno koliko širok rub želimo.Odrežemo višak i duplo savijamo rub koji opet pričvrstimo špenadlama.Hlače počinjemo šivati na unutarnijim spojevima nogavica da nam se ne vide početak i kraj šivanja.Kako šivamo tako mičemo špenadle.Obično zabilježimo samo jednu nogavicu pa je uputno dobro poravnati hlače da nam obje nogavice pri rezanju ispadnu iste duljine.

 

Više...

Više...
You are here: Ženski kutak